Programma

Hieronder een overzicht van de lopende programma's.
De speellijst vindt u midden onder op de welkomstpagina.
Reserveren kunt u bij het Werftheater.
Video's van programma's vindt u op de pagina Video.

Programma: Bij Eugenie in de Keuken

Reserveren: https://www.werftheater.nl/reserveren
Youtube : Bij Eugenie in de Salon


20171112 ws Eugenie

“Bij Eugenie in de keuken” is de titel van een nieuwe reeks theatervoorstellingen, waarbij tante Eus het publiek meeneemt in gebeurtenissen op en rond haar keuken.

In deze Culinaire Beleving, krijgt u niet alleen te maken met keukenrecepten , maar neemt zij u ook mee in haar keukenverhalen, haar liedjes, haar anekdotes en haar keukenroddels. Daarin wordt zij bijgestaan door haar kokkie/kebon Jeffrey van Overeem, die in haar keuken de maaltijden voorbereidt die aan het eind van de middag worden geserveerd.

Daarnaast is er open microfoon; hierbij geeft tante Eus een bezoeker de kans om zijn/haar zegje te doen, want aan de keukentafel kan immers alles worden besproken.

Voor een meerprijs van €10,- op de entreeprijs kunt u dan na afloop meegenieten van een feestelijk voorafje en een heerlijke portie nasi rames.

Tijdens, maar ook na afloop van deze happening, zal zanger-gitarist Joonie van Maanen u muzikaal entertainen. Sri verzorgt de hapjes en overheerlijke gerechten.
Kortom “Bij Eugenie in de keuken” is het meer dan alleen culinair genieten.

Meer informatie over de gasten kunt u vinden bij de betreffende voorstelling op de website van het werftheater. zie https://www.werftheater.nl

 

Programma: As met een Indisch Verleden


Reserveren: https://www.werftheater.nl/reserveren
Youtube : As nmet een Indisch verleden


As YvonneGroeneveldWat doe je als je niet weet waar je de as van je moeder moet uitstrooien? Als het je moeite kost haar los te laten? Als elk plekje dat je maar zou kunnen bedenken niet goed genoeg is. Die knagende onzekerheid; is dit wat zij wilde?

Hier sta je dan in het bos met de urn in je hand waarin zij, je moeder zit opgesloten. De herinneringen aan haar dringen zich aan je op. Een moeder met een Indisch verleden en jij als haar dochter, die twee culturen in zich mee draagt.

In deze theatervoorstelling neemt Yvonne Groeneveld u mee in een zoektocht door haar eigen leven. Geboren uit een Indische moeder en een Nederlandse vader zijn in haar de twee culturen even sterk aanwezig. De herinnering aan haar moeder roept beelden op uit het verleden, waar zij voor een deel getuige van is geweest. Maar wat heeft zij echt zelf meegemaakt en wat heeft zij zich uit de verhalen van haar moeder eigen gemaakt? Wat doet het met haar? Wat maakt haar tot wie zij nu is? Wat betekent die vermenging van verschillende culturen en hoe kan je definitief afscheid nemen en daarnaast accepteren dat je nooit los van de ander kunt zijn?
As met een Indisch verleden is een theatervoorstelling waarbij Yvonne vertelt en de beelden voor zichzelf spreken.

Tekst en spel : Yvonne Groeneveld
Advies : Daphne de Bruin
Beeld, licht en geluid : Charlie Feld